Így lehet tízmilliója havi hétezerből

 

Aki egy kicsit tudatosabban bánik a pénzével, könnyűszerrel félretehet havi hétezer forintot. Ennyi megtakarítás nyugdíjasként már akár több mint tízmillió forintot is érhet.

 Havonta két unalmas mozi, rendszeres nassolások, napi pár szál cigaretta, egy soha fel nem vett ruhadarab – pillanatok alatt összeáll, mire költünk el havi 7000 forintot.

Ennyi pénz nem tűnik soknak, de meglepően sokat érhet, ha rendszeresen félretesszük. Egy nyugdíjbiztosítási kalkulátorral érdekes számításokat végezhet bárk. Kiderülhet például, hogy ha 25 éves korában valaki havi 7 ezer forintot kezd el félretenni, az 14,1 millió forintot kaphat kézhez, amikor nyugdíjba megy. Még ha csak 30 évesen kezdi az öngondoskodást, akkor is 10 millió forintra számíthat egy nyugdíjbiztosításból, természetesen az állami nyugdíjon felül.

Ha kicsit többet tudunk megspórolni a biztosításhoz minimálisan szükséges hétezer forintnál, mondjuk havi 12 ezer forinttal indítva a megtakarítást, 25 éves korban kezdett spórolással 24 milliót hozhatunk össze, még 30 évesen nekikezdve is több mint 17 millióval kezdhetjük meg nyugdíjas éveket, de ha csak negyven évesen kezdünk a jövőnkkel foglalkozni, akkor is lesz legalább 8 millió forintunk arra, hogy kényelmesebbé tegyük időskorunkat.

„Megéri számolni, hiszen a magyar nyugdíjrendszer a legtöbb előrejelzés szerint hosszú távon nem ígér sok jót a jövő nyugdíjasainak. A 225 ezer forintos bruttó átlagfizetés a mostani szabályok szerint 124 ezer forintos nyugdíjat jelentene, 35 év múlva azonban az Európai Unió 2012-ben kiadott előrejelzése szerint legfeljebb 98 ezer forintot. Ezért a sokat emlegetett öngondoskodást valóban érdemes korán elkezdeni”

 

forrás:tőzsdeforum.hu