Fiókokat zár be a Citibank Magyarországon

A vidéken még megmaradt fiókjainak több mint felét szünteti meg a Citibank: március végén bezár az egri, kecskeméti, nyíregyházi, pécsi és szegedi fiók – értesült a Pénzcentrum.hu

Még fél év sem telt el azóta, hogy négy kirendeltségét megszüntette a Citibank tavaly október végén, újabb fiókoktól búcsúzhatnak az ügyfelek. Március 28-i hatállyal ugyanis a pénzintézet bezárja az egri, a kecskeméti, a nyíregyházi, a pécsi és a szegedi fiókokatA bezárt fiókoknál lévő ATM-ek szintén megszűnnek – tájékoztatta lapunkat a Citibank. Így a kilenc budapesti kirendeltségen kívül vidéken összesen négy nagyobb városban lehet majd személyesen ügyet intézni: Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Székesfehérváron.

Az öt vidéki fiókjuk bezárásával érintett dolgozóik mintegy kétharmadát bocsátják el. Hogy pontosan hány ember munkahelye szűnik meg, nem kaptunk információt. A munkavállalók egyharmadának tudnak konkrét állást ajánlani a Citin belül, továbbá mindegyiküknek rendelkezésére áll a lehetőség, hogy a szolgáltatások és a dolgozói létszám tekintetében folyamatosan bővülő Budapest Citi Szolgáltató Központban nyitva álló állásokra kompetenciáik függvényében pályázzanak – tudta meg a Pénzcentrum.hu a Citibanktól.

Ugyanakkor a Citit befektetéseinek folytatását tervezi a lakossági üzletágba, különös tekintettel a digitális csatornákra. Fiókhálózatuk átalakítása a Citi globális stratégiáival van összhangban, melynek egyik kiemelt célja, hogy fiókjaikat a nagyvárosi, nagy forgalmú helyekre koncentrálják, ahol az ügyfeleik leginkább megfordulnak és igénylik a fizikai jelenlétet. Ugyanakkor a digitalizálással a jelenlegi gazdasági környezetben egyre nagyob jelentőséggel bíró működési hatékonyságukat is tovább tudják így növelni – írta válaszában a Citi.

Pécs tegnap még a hét Citi-je lett

 

Érdekes, hogy a bank hivatalos Facebook-oldalának tegnapi bejegyzése szerint a pécsi fiók a „hét Citi-je” címet nyerte el. Bő két hét múlva ez a kirendeltség is megszűnik

forrás:pénzcetrum.hu

Ajánlatkérés