A magyarok 57 évesen nyugdíjba mennének

De arra számít a többség, hogy 66 éves koráig dolgoznia kell. Egy felmérés szerint ez legfeljebb kisebb munkahelyi megterheléssel és stresszel lenne elfogadható. 

Már hatvanéves kora előtt nyugdíjba menne a magyar munkavállalók több mint a fele, az ideális korhatárt pedig 57 évnek tartanák – derül ki a Ranstad nemzetközi felméréséből, amelyben 23 ország, köztük Magyarország munkaerőpiacát vizsgálták. A jelenlegei nyugdíjkorhatárig, 65 éves korig csak a megkérdezettek egytizede szeretne dolgozni, ennek ellenére reálisan látják lehetőségeiket: a tényleges nyugdíjba vonulásra átlagosan a 66 éves kort jelölték meg.

Arra is kitért a kutatás, hogy milyen körülmények között vállalnának hosszabb ideig munkát, erre a legtöbben a fizikai és a pszichés megterhelés csökkenését válaszolták, de sokan szeretnének kellemesebb munkahelyi légkört, rövidebb munkaidőt és nyugodtabb beosztást is.

A világszerte 200 ezer munkavállaló megkérdezésével végzett kutatás szerint külföldön legtöbben az informatikai szektorban szeretnének dolgozni, a megkérdezettek 56 százaléka vállalna munkát IT-vállalatnál. Globális szinten valamivel optimistábban látják az emberek a korhatár kérdését, háromszor annyian bíznak a hatvanéves kor előtti nyugdíjazásban, mint a magyarok.

forrás:origo.hu

 

Ajánlatkérés      

, hogy megkapd a 20% állami támogatást a nyugdíjcélú megtakarításra 🙂

life-insurance-travel-insurance-health-insurance